• RT @MomsCanCodePgh: Looking for #developers & #programmers to volunteer 1hr of their time to teach webinars online! Suggestions include: Be…

      Feb 19, 2018

Robo Wunderkind besteld! – Bouw en code je eigen robot 5+

Robo Wunderkind 5+

Yes! Ik heb alweer een geweldige robot gevonden voor kinderen vanaf 5 jaar en ouder. Het is een kickstarter project en de eerste robots zijn verwacht in Q2 2017. Ik gloei helemaal van binnen als ik dit zie! Hij staat dan ook al met stip op mijn verlanglijst! [update 31 oktober 2016] Ik heb de Robo Wunderkind Pro kit besteld!  Ik verwacht hem in Mei 2017! WOOP! [update: November 2017 – Helaas Robo Wunderkind heeft opnieuw ernstige vertraging opgelopen bij het ontwikkelproces. Hij wordt nu pas halverwegen 2018 verwacht. Hoe gaaf ik Robo ook vind heb ik helaas de bestelling moeten anuleren omdat ik heel graag verder wil met het Robotvilla Kinderatelier. Het geld dat ik uitspaar met de aanschaf van Robo kan ik gebruiken voor andere mooie spullen voor de kinderen. Misschien als Robo gewoon verkrijgbaar is, dat ik het nogmaals overweeg…]

Wat is Robo Wunderkind?

Dit is Robo Wunderkind, het is een modulaire robot die bestaat uit “robo cubes”, wielen en allerlei gave sensoren zoals voor afstand, licht en zelfs meteo (weerbericht) (deze laatste zit in de advance e n pro kit). Ze hebben een app erbij ontwikkeld waarmee de robot eenvoudig geprogrammeerd en bestuurd kan worden. Ik heb het nog niet uitgetest natuurlijk, maar het ziet er in ieder geval wel makkelijk uit.

Spelenderwijs leren

Al spelend met de robot, leren kinderen om creatief te zijn omdat ze de robot zo kunnen bouwen zoals ze maar willen. Ze leren ook om in kleine sequentiële stapjes te denken, omdat ze de robot moeten programmeren om het ding tot “leven” te laten komen. Op de website van Robo Wunderkind staan leuke voorbeelden: “Los doolhoven op, programmeer je robot om je kamer te bewaken of verras je ouders met het weerbericht!” He-le-maal geweldig!

Dit is een prachtig concept omdat kinderen onbewust allerlei belangrijke vaardigheden trainen waar ze later plezier van zullen hebben, terwijl ze de grootste lol hebben en lekker (samen of alleen) aan het spelen zijn (sociale vaardigheden). Niet elk kind groeit op tot programmeur en dat is ook helemaal niet de bedoeling, het gaat erom dat ze in ieder geval een begrip hebben van hoe de technologie ongeveer werkt, dat niet alles kant en klaar bestaat en dat niet alles direct te gebruiken is. Zij hebben de optie om zelf iets te creeeren en dat alleen al, is heel waardevol om in te zien.

Mijn ultime doel

Ik ga zeker even budgetteren want deze staat heel hoog op mijn verlanglijst en hij is (uiteraard) niet goedkoop. Ik wil deze erg graag hebben, niet alleen voor mijn eigen kinderen maar ook voor anderen. [Update 31 oktober 2016] Ik heb Robo Wunderkind Pro kit besteld! Ik verwacht hem in Maart 2017! Mijn ultieme doel is naar basisscholen te gaan om daar niet de “voorleesmoeder” maar de “Robomoeder” te zijn zodat zoveel mogelijk kinderen de kans krijgen om met al dit moois te spelen. (Robo Wunderkind heeft zelfs een curriculum hebben ontwikkeld voor de basisschool, hoe handig! Wil je meer info hierover, neem dan contact met me op. Ik help graag!) Zodra ik Robo binnen heb kun je een video en blog artikel verwachten!

Vingers in de lucht als jij het tof zou vinden als jouw kinderen beschikking zouden hebben over Robo Wunderkind. Laat me weten in de reacties!

Robo groetjes,

Francesca

This content is also available in: enEnglish

Laat een reactie achter