• RT @MomsCanCodePgh: Looking for #developers & #programmers to volunteer 1hr of their time to teach webinars online! Suggestions include: Be…

      Feb 19, 2018

Osmo Coding ontdekt! – Programmeerspel 5+

Kijk nou wat ik vond, super gaaf. Hij staat ook meteen op mijn verlanglijstje. Het Osmo game platform voor de iPad, waarmee kinderen (5 jaar en ouder) aan de slag kunnen met echte tastbare objecten, zoals letterbordjes, puzzelstukjes of pen en papier, heeft nu een nieuwe game toegevoegd waarmee kinderen kunnen programmeren met vrolijk gekleurde, magnetische programmeerblokjes. [update 22 januari] Inmiddels heb ik de Osmo Genius Kit en de Osmo Coding set binnen. Bekijk de video en lees over onze eerste indruk in dit nieuwe artikel.

Wat is Osmo Coding

Om het coding spel te kunnen spelen heb je spullen nodig, namelijk de Osmo Genius kit (6+) of de Osmo Starters Kit en het uitbreidingsspel Osmo Coding.  Ik heb mijn set via bol.com gekocht. Op de iPad draait download je de Osmo Coding app, die alleen werkt als je de base en reflector bezit. In de Osmo Coding app leeft een lief groen beestje genaamd Awbie zoveel mogelijk aardbeien moet verzamelen. Om Awbie te laten lopen moet je de magnetische programmeerblokjes op de juiste manier voor de iPad aan elkaar leggen en vervolgens op de run-knop drukken. De camera van de iPad ontvangt de programmeerstapjes via een speciaal opzetstukje (reflector) die je op de iPad schuift. Awbie doet precies wat je hebt geprogrammeerd; lopen, springen, draaien, wapperen en natuurlijk aardbeien eten.

osmo coding

Achtergrond

De bedenkers van Osmo, Ariel Zekelman en Felix Hu, studenten in Tangible Interaction Design and Learning (TIDAL) Lab, probeerden tastbare elementen te combineren met programmeren en starten dit project initieel met de naam Strawberries. Felix heeft leren programmeren tijdens het bedenken, onderzoeken en het maken ervan en kwam erachter dat programmeren eigenlijk helemaal niet moeilijk is maar meer een manier van denken. En dit is precies wat ze willen meegeven met Osmo Coding, dat programmeren niet moeilijk is maar meer een manier van denken. Een manier van het oplossen van een probleem zodat een computer het ook snapt. (Computational thinking)

Binnenkort een video op Robotvilla van de Osmo Genius Kit en Osmo Coding! Wil je iets specifieks terug zien in de video? Laat het me weten in de reacties! (Of wil je wat anders kwijt? Let me know!)

Robo knuffels,

Francesca

This content is also available in: enEnglish

Laat een reactie achter