• RT @MomsCanCodePgh: Looking for #developers & #programmers to volunteer 1hr of their time to teach webinars online! Suggestions include: Be…

      Feb 19, 2018

Robot Cubetto besteld! – Programmeren voor kinderen 3+

Cubetto december 2016

Ik heb hem besteld! Kinderen leren programmeren met dit schattige houten robotje genaamd Cubetto. Ik heb lang nagedacht over welke robot ik als eerst zou aanschaffen voor de kinderen. Ik deelde eerder een kleine opsomming van de robotjes en tools waar ik heel blij van word. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Cubetto van Primo Toys en dit is de reden waarom.

Cubetto

Cubetto sluit precies aan om onze behoefte en past bij onze smaak qua uiterlijk, hij ziet er schattig uit met zijn vierkante houten lijfje, hij heeft een lief gezichtje en de wereldkaarten die erbij zitten zien er super kleurrijk en leuk uit.

Cubetto with girl

Programmeren voor kinderen

Cubetto hoeft niet eerst in elkaar gezet te worden, je kunt er meteen mee aan de slag. Je legt de wereldkaart op de grond, je pakt het programmeerbord erbij en zet Cubetto op zijn eerste lokatie op de kaart. Dan is het verhalentijd en bedenken we waar Cubetto naartoe moet rijden. Bijvoorbeeld naar het kasteel! Je kunt Cubetto de weg wijzen door de juiste programmeerblokjes op het programmeerbord te plaatsten. Elk blokje heeft een kleur en geeft een richting aan. Draai links, draai rechts, 1 vakje vooruit of doe iets speciaals.

Naar het kasteel

Zie de foto onder en bedenk maar eens welke programmeer-blokjes Cubetto nodig heeft om naar het kasteel te rijden… Hint:Het pijltje bovenop Cubetto geeft aan welke kant hij op kijkt. (*antwoord staat onderaan dit artikel)

Cubetto overhead photo

Bron: http://designformankind.com/wp-content/uploads/2016/03/cubetto-6.jpeg

Tot slot

Ik wil de fantasie van mijn kids de vrije loop laten gaan door over de kleurrijke wereldkaarten te praten en samen met hen avonturen verzinnen terwijl de kinderen spelenderwijs leren programmeren. Uiteindelijk kunnen ze natuurlijk zelfstandig met Cubetto spelen, hoewel mama eigenlijk ook wel heel graag mee wil doen…;) Dit is dus de reden waarom ik, na veel beraad en research, heb gekozen voor Cubetto als eerste lid van onze robotfamilie!

En? Had je de stapjes naar het kasteel goed?

Robo groetjes,
Francesca

Antwoord: Naar het kasteel 

*Als je goed kijkt zie je een pijltje bovenop Cubetto staan. Cubetto kijkt op de foto naar de benedenrand van de wereldkaart.

Optie 1: Cubetto kan niet zwemmen en gaat via de woestijn naar het kasteel. Daarvoor moet hij 2 slagen naar links (of rechts) draaien om vooruit te kijken richting de cactus. Dan moet hij 1 vakje naar voren rijden (naar de cactus…) en vervolgens 1 slag naar links draaien. Dan kijkt Cubetto naar het kasteen en moet hij nog 1 vakje naar voren rijden en dan is hij bij het kasteel!

Optie 2: Cubetto kan wel zwemmen en gaat lekker door het water naar het kasteel. Daarvoor moet hij 1 slag naar rechts draaien, 1 vakje naar voren rijden (in het water), weer een slag naar rechts draaien en tot slot 1 vakje naar voren en dan is hij bij het kasteel!

This content is also available in: enEnglish

Laat een reactie achter