• RT @MomsCanCodePgh: Looking for #developers & #programmers to volunteer 1hr of their time to teach webinars online! Suggestions include: Be…

      Feb 19, 2018

Robotvilla is in de lucht! – Eindelijk is het kwartje gevallen…

Live Robotvilla

Hoera, we zijn live! Nadat het idee voor Robotvilla halverwege 2016 ontstond, heb ik vele avonden en nachten gewerkt om deze site werkelijkheid te maken en nu is het eindelijk zover. Ik ben super trots op het resultaat tot nu toe en uiteraard wil ik dat Robotvilla verder gaat groeien.

Het ontstaan van Robotvilla

Robotvilla is ontstaan doordat ik met mijn eerdere mama- en lifestyle-blog compleet vast zat, ondanks de leuke reacties en een groeiend lezers aantal. Ik had geen inspiratie meer voor het schrijven van artikelen of het maken van video’s. Waar ik eerder zoveel energie van kreeg begon mij energie te kosten omdat, en nu komt het, ik niet bezig was met waar ik gepassioneerd over ben.

Moeder en Techneut

Op een avond in mei, tijdens een gesprek met mijn man hierover, viel het kwartje. Een heel belangrijk onderdeel van mijn persoonlijkheid en leven was totaal onderbelicht gebleven op mijn eerdere blog zusziet.nl. Namelijk, dat ik niet alleen een moeder ben maar ook een techneut! Ik behaalde mijn master Informatiekunde aan de Universiteit van Amsterdam en ik studeerde zelfs af met een robot!

Philips - iCat robot - Robotvilla

Werkend aan mijn Master thesis met iCat. (2008)

Als moeder van twee heb ik me altijd voorgenomen om mijn kinderen vanaf jongs af aan techniek mee te geven en ze te leren programmeren omdat ik dit net zo belangrijk vind als het leren lezen en schrijven. Ik wil ze leren dat ze zelf iets kunnen creëren. Hun eigen ideeën en dromen werkelijkheid maken. Ze hoeven heus geen programmeurs te worden, ze moeten zelf voelen wat ze willen doen. Maar ik wil ze in ieder geval deze krachtige tool meegeven omdat programmeren een bepaalde manier van denken traint. Sterker nog, ik wil dit eigenlijk voor elk kind in Nederland of zelfs de wereld! Think big, waarom niet, toch?

Bam! Daar was het onderwerp voor een blog waar ik mijn ziel en zaligheid in kwijt kan. Waar mijn hartje vol van is en waar ik mijn opgedane vaardigheden en liefde voor techniek voor kan gebruiken om mijn steentje bij te dragen aan de STE(A)M ontwikkeling (Science, Technology, Engineering, (Arts), Mathematics) van onze kids.

Iedereen verdient de kans

Ik hoop te inspireren en te laten zien dat vandaag de dag er zoveel geweldig educatief STEAM speelgoed en gadgets verkrijgbaar is. Momenteel ben ik bezig met het opzetten van een kleinschalig kinderatelier waar kinderen (5 – 15 jaar) spelenderwijs kunnen leren programeren. Heb je interesse en wil je meer weten over het atelier? Neem dan gerust contact op met mij. Zodra de atelierruimte klaar is, zal ik hier uiteraard uitgebreid aandacht aan besteden op mijn blog. Stay tuned!

Ik ben benieuwd wat je vindt van Robotvilla. Heb je feedback of tips, laat het me weten in de reacties hier beneden!

Misschien vind je het leuk om te lezen over houten robotje Cubetto, waarmee kinderen vanaf 3 jaar het idee achter programmeren spelenderwijs leren (zonder beeldscherm!).

Robo groetjes,

Francesca

 

This content is also available in: enEnglish

Laat een reactie achter