Robotvilla is in de lucht! – Eindelijk is het kwartje gevallen…

Live Robotvilla

Hoera, we zijn live! Nadat het idee voor Robotvilla halverwege 2016 ontstond, heb ik vele avonden en nachten gewerkt om deze site werkelijkheid te maken en nu is het eindelijk zover. Ik ben supertrots op het resultaat tot nu toe en uiteraard wil ik dat Robotvilla verder gaat groeien.

Het ontstaan van Robotvilla

Robotvilla is ontstaan doordat ik met mijn eerdere mama- en lifestyleblog compleet vast zat, ondanks de leuke reacties en een groeiend lezersaantal. Ik had totaal geen inspiratie meer voor het schrijven van artikelen of het maken van video’s. Waar ik eerder zoveel energie van kreeg, begon mij nu energie te kosten. En dat kwam, en nu komt het, omdat ik niet bezig was met waar ik gepassioneerd over ben.

Moeder en Techneut

Toen ik hier op een avond in mei met mijn man over sprak, viel het kwartje. Een heel belangrijk onderdeel van mijn persoonlijkheid en mijn leven was totaal onderbelicht gebleven op mijn eerdere blog zusziet.nl. Namelijk dat ik niet alleen een moeder ben, maar ook een techneut! Ik heb mijn master Informatiekunde behaald aan de Universiteit van Amsterdam en ik studeerde zelfs af met een robot!

Philips - iCat robot - RobotvillaWerkend aan mijn master thesis met iCat. (2008)

Als moeder van twee heb ik me altijd voorgenomen om mijn kinderen van jongs af aan techniek mee te geven en ze te leren programmeren. Dit vind ik dit net zo belangrijk als leren lezen en schrijven. Ik wil ze leren dat ze zelf iets kunnen creëren, dat ze hun eigen ideeën en dromen werkelijkheid kunnen maken. Ze hoeven heus geen programmeurs te worden, ze moeten zelf voelen wat ze willen doen. Maar ik wil ze in ieder geval deze krachtige tool meegeven, omdat programmeren een bepaalde manier van denken traint. Sterker nog, ik wil dit eigenlijk voor elk kind in Nederland… wat… in de wereld! Think big, waarom niet, toch?

Bam! Dat is het onderwerp waar mijn hart vol van is. Ik wil een blog schrijven waarin ik mijn ziel en zaligheid kwijt kan en waarin ik de vaardigheden die ik heb opgedaan en mijn liefde voor techniek kan gebruiken om mijn steentje bij te dragen aan de STEAM-ontwikkeling (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) van onze kids.

Iedereen verdient de kans

Ik hoop mensen te inspireren en hen te laten zien dat er vandaag de dag zoveel geweldig educatief STEAM-speelgoed en -gadgets verkrijgbaar zijn. Momenteel ben ik bezig met het opzetten van een kleinschalig kinderatelier waar kinderen (5 – 15 jaar) spelenderwijs kunnen leren programmeren. Heb je interesse en wil je meer weten over het atelier? Neem dan gerust contact met me op. Zodra de atelierruimte klaar is, zal ik daar uiteraard uitgebreid aandacht aan besteden in mijn blog. Stay tuned!

Ik ben benieuwd wat je vindt van Robotvilla. Heb je feedback of tips, laat het me weten via het reactieformulier hieronder!

Misschien vind je het leuk om te lezen over het houten robotje Cubetto waarmee kinderen vanaf 3 jaar spelenderwijs leren welk idee er achter programmeren schuilgaat (zonder beeldscherm!).

Robo groetjes,

Francesca

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.