• RT @MomsCanCodePgh: Looking for #developers & #programmers to volunteer 1hr of their time to teach webinars online! Suggestions include: Be…

      Feb 19, 2018

Kinderatelier Robotvilla! Van droom tot werkelijkheid!

header image

Van droom

Precies een jaar geleden bedacht ik de Robotvilla. Een blog over kids, code en robots. Binnenkort breidt Robotvilla zich uit tot een  een heus kinderatelier waar kinderen de wereld van techniek en programmeren op een speelse wijze kunnen ontdekken. Jaja, ik heb het voor elkaar. Ik heb een fan-tas-tische ruimte gevonden! Voor mij een droom die uitkomt. Ik heb me suf gepiekerd en gezocht naar een geschikte ruimte. Een ruimte waar ik niet afhankelijk ben van aanwezige facititeiten, beschikbaarheid of regeltjes. Ik wilde heel graag mijn een eigen plekje. De ene na de andere troosteloze kantoorruimte of linoliumzaal passeerde de revue. Eigenlijk wilde ik ook niet vast zitten aan contracten of  een vaste lokatie… en daar ontkiemde het idee van een Kinderatelier op wielen! Maar hoe dan? Een caravan? Neh. Een Camper? Neh. Iets van een busje? Neh. Een PIPOWAGEN! Dat was het! Met een pipowagen kan ik zelfs naar de kinderen toe komen als ze de mogelijkheid niet hebben om naar de wagen te komen. Wauw, ik zie legio mogelijkheden. Kinderfeestje? Robotvilla komt voor de deur en de kinderen kunnen heerlijk 2 uur op ontdekkingstocht terwijl  papa en mama even twee uur adem kunnen halen. Groepjes kinderen op een school, Buitenschoolseopvang of kinderdagverblijf? Ik zet de kar op het plein en heet de kinderen van harte welkom in de Robotvilla! Van het maken van een digitaal sieraad. tot het bouwen en coden van een eigen robotje of spelletje. maar ook lekker spelen met  geweldig speelgoed zoals Lego Boost of Cubetto hoort erbij. En vergeet het maken van je eigen 3Dprint niet! Uiteraard blijft het aanbod blijft groeien.

Pipowagen

Tot werkelijkheid!

Ik dook meteen het internet op. Het aanbod van pipowagens liep enorm uiteen. Van wagens met schattige houten details en knusse rood wit geblokte gordijntjes (niet echt een high tech uitstraling…) tot uitgewoonde feestketen waar de paddestoelen uit het dak groeide. Toen scrolde ik langs een gloednieuwe, knal oranje kar en ik was opslag verliefd. Hij was duur en ik heb er wel even een nachtje (of wat) over moeten slapen. Ik had nog nooit zo’n mooie kar gezien die zo goed bij het Robotvilla concept past. Het is een op maat gemaakte kar en ik kreeg de mogelijkheid om er zelfs nog aanpassingen aan te laten maken (meerprijs… uiteraard…). Ik liet er nog twee ramen met luikjes en een berg stopcontacten in bouwen, want die hebben we zeker nodig. Als ik het doe, dan doe ik het graag goed.

Binnenkort komt de Robotvilla bestickering op de kar, zoals in het ontwerp hierboven en ik ben druk bezig met de inrichting, materialen en de projecten die je kunt komen doen! De Robotvilla experience moet natuurlijk zo leuk mogelijk zijn.

 

Updates volgen spoedig!

Frances

This content is also available in: enEnglish

Laat een reactie achter