Kinderatelier Robotvilla! Van droom tot werkelijkheid.

header image

Van droom…

Precies twee jaar geleden bedacht ik Robotvilla. Een blog over kids, code en robots. Binnenkort ga ik de digitale Robotvilla uitbreiden tot een heus fysiek kinderatelier waar kinderen de wereld van techniek en programmeren op een speelse wijze kunnen ontdekken. Jaja, ik heb het voor elkaar. Ik heb een fan-tas-tische ruimte gevonden! Mijn droom komt uit

Ik heb me suf gepiekerd en gezocht naar een geschikte ruimte. Een ruimte waar ik niet afhankelijk ben van aanwezige faciliteiten, beschikbaarheid of regeltjes. Ik wilde heel graag mijn eigen plekje. De ene na de andere troosteloze kantoorruimte of linoliumzaal passeerde de revue. Eigenlijk wilde ik ook niet vastzitten aan contracten of een vaste locatie… en daar ontkiemde het idee van een Kinderatelier op wielen! Maar hoe dan? Een caravan? Neh. Een Camper? Neh. Iets van een busje? Neh. Een PIPOWAGEN! Dat was het! Met een pipowagen kan ik zelfs kinderen bezoeken die niet naar mij kunnen komen. Wauw, ik zie legio mogelijkheden. Groepjes kinderen op school, de buitenschoolse opvang of het kinderdagverblijf? Ik zet Robotvilla op het plein en heet de kinderen van harte welkom in mijn wagen! Alles kan: van het maken van een computertje en met hulp van Minecraft leren over electronica tot het bouwen en coden van een eigen robotje of spelletje, maar ook lekker spelen met geweldig speelgoed als Lego Boost of Cubetto zijn mogelijk! Uiteraard blijft het aanbod groeien.

Pipowagen

…tot werkelijkheid!

Ik dook meteen het internet op. Het aanbod aan pipowagens liep enorm uiteen. Van wagens met schattige houten details en knusse rood-wit geblokte gordijntjes (niet echt een hightech uitstraling…) tot uitgewoonde feestketen waar de paddenstoelen uit het dak groeiden. Toen scrolde ik langs een gloednieuwe, knaloranje wagen en ik was op slag verliefd. Hij was duur en ik heb er wel even een nachtje (of wat) over moeten slapen. Maar ik had nog nooit zo’n mooie wagen gezien die zo goed bij het Robotvillaconcept past. Het was een op maat gemaakte wagen en ik kreeg zelfs de mogelijkheid om er dingen in aan te passen (tegen meerprijs… uiteraard…). Ik liet er nog twee ramen met luikjes in bouwen en een berg stopcontacten, want die hebben we zeker nodig. Als ik het doe, dan doe ik het graag goed.

Binnenkort komt er bestickering van Robotvilla op de wagen, zoals in het ontwerp hierboven, en ik ben druk bezig met de inrichting, de materialen en de projecten die je binnen kunt komen doen! De Robotvilla-experience moet natuurlijk volmaakt zijn.

 

Updates volgen spoedig!

Frances

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.