Paarse laptops en oranje muisjes voor de kinderen

Stapel paarse laptops en oranje muisjes

De zoektocht naar laptops.

Om aan de slag te kunnen met programmeren hebben de kinderen natuurlijk een computertje nodig. Dat was best een punt, want tja, computers zijn ontzettend duur. Aangezien ik alles voor Robotvilla zelf financier, was het de uitdaging om veel voor weinig te vinden. Het voelde een beetje als onbegonnen werk, maar waar een wil is, is een weg. Ik begon op Twitter en Instagram met een oproep voor gebruikte laptops. Ik heb ontzettend lieve reacties ontvangen van mensen die bereid waren hun oude laptop te doneren aan Robotvilla. Punt was, dat deze lieve mensen in Amerika wonen en dat het heel veel geld kost om de laptops naar Nederland te versturen. Verder zoeken dan maar. “Het komt, als het komt”, dacht ik.

Paarse laptops…

Ik volg een aantal hele leuke mensen op Instagram die aan de andere kant van de wereld ook Robotvilla-achtige dingen ondernemen. In een van de foto’s zag ik dat ze blauwe laptopjes gebruiken in de lokaaltjes en dat staat natuurlijk ontzettend feestelijk. Ik vroeg aan ze wat voor laptopjes dat waren en het bleken HP Stream laptopjes te zijn. Uiteraard dook ik meteen internet op en het bleek al snel om een ouder model te gaan, dus zeer moeilijk verkrijgbaar. Toch vond er eentje op eBay en eentje op Amazon maar wederom allemaal in het buitenland en dus weer die hoge verzend- en importkosten en ik had 7 of 8 stuks nodig…

Comfomart in Eindhoven

Toen kwam ik via mijn Google search op Comfomart, een online computerwinkel in Eindhoven, terecht. Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik zag dat ze 10(!) (TIEN) stuks op voorraad hadden in het paars!!! (Helemaal Robotvilla natuurlijk!) Ik wilde niet te vroeg juichen want ik heb vaker meegemaakt dat de voorraadaanduiding op de website niet overeenkomt met de werkelijkheid en ze waren voor mijn budget nog best aan de prijs. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en ze te bellen om te vragen naar de voorraad, en om ze mijn Robotvilla-verhaal te vertellen in de hoop op wat hulp. Je moet weten dat ik geen sterke beller ben, ik vind het altijd spannend op de een of andere manier. Dit was dus alleen al een kleine overwinning voor me.

Ik raakte in contact met de algemeen directeur, een ontzettend aardige man die erg enthousiast is over Robotvilla en bereid was te helpen. ? Dat gaf energie! Superleuk. Hij bood de paarse laptops met een mooie korting aan en ik bood op mijn beurt aan om hun logo op mijn site te zetten als dank. Zo zie je maar; waar een wil is, is een weg! Superdankbaar voor de samenwerking met Comfomart in Eindhoven een dikke aanrader voor als je ook eens wat computerspul nodig hebt. ?

en oranje muisjes

De laptopjes zijn niet compleet zonder computermuisjes. Ik kwam erachter dat ook die dingen superduur zijn. (De hele goedkope waren te lelijk en dat zou zonde zijn van die mooie paarse laptopjes). Ik besloot dat de muisjes oranje moesten zijn, geheel in stijl van de kleuren van Robotvilla. Gelukkig hebben we van die mooie Chineese websites als AliExpress waar je goedkoop spullen kunt kopen zonder hele hoge verzendkosten. Ik besloot de gok te wagen en een berg oranje muisjes te bestellen. Het duurde ongeveer een maand voordat ik ze binnen had en gelukkig doen ze het ook nog!

Missie: Laptops voor Robotvilla = GESLAAGD...

Ik ben benieuwd hoe de kinderen het vinden! Dit is een megastap dichterbij het operationeel krijgen van het atelier. Wil jij ook samenwerken met Robotvilla? Leuk! Laat het me weten en stuur me een mailtje!

Robo groetjes,

Francesca

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.